Wintertips

 Altijd opgeladen opbergen

Wij adviseren je om de accu uit de fiets te halen en deze op een droge en koele plek te bewaren. 

Mocht hij voor langer dan 4 weken stilstaan, laad dan de accu opnieuw op. Bij langdurige stilstand kan de accu ernstig beschadigd raken.

 

Accu naar binnen

Bij een aantal scooters en bij alle fietsen is de accu uitneembaar. Hierdoor is het mogelijk om bij extreme kou de accu mee naar binnen te nemen, dit kan het beste in een ruimte waar een temperatuur tussen 15 °C en 30 °C is. Let ook op dat de ruimte niet vochtig is. Zo wordt de levensduur van de accu verlengd, lagere temperaturen hebben namelijk invloed op de capaciteit van accu’s. Daarnaast is het verstandig om de accu niet aan de lader gekoppeld op te bergen.

 

Winterklaar

Zorg ervoor dat je e-bike winterklaar is. Het kan plotseling vrij glad zijn, waardoor je voor verrassingen kan komen te staan. Door het vroegtijdig laten 'servicen' van je tweewieler, voorkom je glijpartijen.

Let vooral op de bandenspanning, het profiel en de werking van de voor- en achterlicht.

Pekel = Poetsen

Let erop dat je de fiets meteen afspoelt en goed schoonmaakt wanneer je door sneeuw en/of strooizout bent gereden. Dit zorgt namelijk voor extreme roest en corrosie aan jouw tweewieler.

Ook kan je het zadel van de elektrische fiets naar beneden bijstellen, zodat je bij gladheid gemakkelijk bij de grond kan.